19

iun.
2018

Trasee turistice Londra

Posted By : cristi/ 101 0

Organizarea unui itinerariu turistic devine o adevarata bataie de cap mai ales cand sejurul este prea mic pentru lista de obiective turistice prea incarcata de vizitat…

Iata cateva propuneri de trasee turistice locale pe zile:

WESTMINSTER: Pentru cei care ajung prima data in Londra, pot porni vizita cu ,,Big Ben” ,,House of Parliament” ,,Wesminster Abbey”. Pentru a utiliza timpul la maxim si a vedea in aceeasi zi schimbarea garzii de la Buckingham se poate pleca de la Trafalgar Square, urmand Mall-ul, pana la palatul regal pentru ceremonie, dupa care se merge la Westminster, cu trecere pe la Royal Mews.

TRAFALGAR: Stabiliti-va timp pentru National Gallery si pentru British Museum. Nu ratati acoperisul spectaculos de la Great Court! Merita vizita pentru ca este situat deasupra salii de lectura circulara, unde au studiat filosofi, oameni de stiinta si literati! In districtul de langa fluviul Tamisa puteti merge la Temple Church (mai ales daca v-ati documentat recent despre cavalerii templieri). La plimbare prin Covent Garden mergeti dupa amiaza sau seara, atunci se animeaza mai mult.

PICCADILLY: Mergeti drept pe Carnaby Street si la Piccadilly Circus. Alegeti sa luati cina in Chinatown sau Leicester Square, printre multimea de persoane si reclame ale teatrelor din Shaftesbury. Dupa cina, dati o fuga prin Soho, la vanatoare de muzica! Nu e nevoie sa dedicati o zi intreaga acestui traseu, pe aici se trece si se revine pe una dintre rutele istorice ale Routemaster.

Hyde Park&C: Rezervati-va o duminica pentru un popas la Speakers’ Corner. Daca nu ati ajuns inca la Portobello, faceti si o plimbare la Notting Hill. Partea de sud a parcului, catre Albertopolis este mai austera. Vizitati National History Museum, o sa fiti ,,rapiti” de dinozauri, apoi mergeti la Chelsea si Belgravia.

City of London: Prioritatile sunt: Catedrala St Paul si Tower of London. Intre cele 2 trebuie traversat podul Millenium Bridge, pentru a va simti ,,suspendati deasupra Tamisei”. Mai catre nord se gaseste pierduta printre stradutele Londrei medievale biserica St Bartholomew the Great. In zona se afla si gradina din Charterhouse.

South Bank si Bankside: Aici puteti vedea Londra de sus, din London Eye. La Southbank nu trebuie omis: Globe Theatre si Tate Modern, amandoua la capatul Millennium Bridge. Dupa/inainte de o croaziera romantica, puteti face o plimbare pe Millennium Mille, in lungul fluviului.

DOCKLANDS: O cursa pe DLR ne poate duce in centrul Docklands, unde te poti simti mai mult ca la New York daca privim in sus. Apoi bifam pe lista Greenwich si Cutty Sark, parcul, Royal Maritime Museum, Royal Observatory, unde ne putem plimba pe primul meridian! Toata partea istorica este patrimoniu Unesco.

In afara orasului: Obiectivele din afara orasului: Windsor si apropiata Eton (separate doar de fluviu se ajunge usor de la una la cealalta). Hampton Court Palace (cu frescele lui Mantegna) si Royal Botanic Gardens din Kew. Daca e cald se poate ajunge usor cu barca.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.